Fiber ve Network Kurulumu Nasıl Yapılır?

Fiber ve Network Kurulumu Nasıl Yapılır?

Dijital yaşamın büyük bir ivme kazanmasıyla insanlar her an ve her yerde çevrimiçi olabilmek için kullandıkları olanaklardan birisi de fiber internettir. Teknolojinin gelişmesiyle sınırların ötesinde insan yaşamı ile ilgili her şeye ulaşmak kolay olmuştur. İnternet dünya toplumlarına sadece teknik anlamda değil de iletişim süreçlerinde yenilikçi ve verimli olmanın önemini de artırmıştır. İnsanların hayatında demirbaş haline gelen internetin altyapı türlerinden birisi de fiber internet olarak hız odaklı bir yaklaşıma sahiptir.

Fiber internet nedir?

İnternetin gelişmesiyle kullanıcıların yüksek bağlantı hız talebi giderek artıyor. Bu alanda üretilen en iyi çözümlerden birisi olan fiber internet kullanıcılar için geniş işlevlere sahiptir. Fiber internet ile bilgisayar ağlarının iletişimi sağlayan önemli altyapılarda birisidir.

Network Kurulum Nedir?

Dijital çağda birden fazla bilgisayarın veri alışveriş yapabilmesi için birbirlerine bağlanarak oluşturduğum yapıya Network diyebiliriz. Network kelime anlamı şebeke yani ağ donanımıdır. Günümüzde network kurulumu topolojisi ve yapılarına göre üç ana başlık altında toplayabiliriz.

  • Network kurulumu
  • Network topolojileri
  • Network yapıları

Network kablolu veri iletişimi için özel olarak üretilen kablolarla kurulan sistemdir. Kurulumu ağlar arasında en çok tercih edilen yöntem olarak bilinir. Kablosuz wireless erişim adı verilen cihazlar network kurulumu almalarıyla access point sayesinde yayılan sinyaller sayesinde bağlantı kurularak internet hizmetlerinden yararlanılır.

Ağ ve Altyapı Sistemleri

Ağ altyapısı güvenlik sistemi cihazlarını birbirine bağlayan kablolar, kabinler, paneller. Prizler ve kablo kanalları gibi pasif bileşenler ile bilgisayar, switch aktif bileşenleri oluşturduğu sistemlerdir. Ağ sistemi yani network kurulumu bilgisayar sistemindeki donanım ve yazılım kaynaklarının hızlı ve güvenli bir biçimde paylaşmasını sağlayarak güvenli bir şekilde ağ kullanımını sağlıyor.

Aktif Cihazlar Nelerdir?

Aktif cihazlar ağ altyapısında aktif olarak iletişimi sağlayan cihazlardır. Bu cihazlar bilgisayarlar ve bilgisayarlar üzerinde çalışan yazılımlar, hub, switch, router, firewall gibi ağ trafiğini yöneten cihazlar olarak sıralanabilir, Ayrıca bilgisayarlara ağ üzerinde print ve server gibi üzerinde kablosuz bağlantıyı sağlayan aktif ağ cihazları da bulunuyor.

Projelendirme ve Yapım Aşaması Nasıl Yapılır?

Network kurulum sisteminin altyapısında pasif bileşenleri doğru bir şekilde konumlandırılması gerekiyor. Catx ve fiber kablolamanın yanı sıra altyapı sistemi için uygun olan ürünlerin kullanılarak tüm sonlandırma işlemleri yapılması gerekiyor. Sistemde tüm hatların test ve dokümantasyonları, kabin yerleşmeleri, ana sistem, ara sistem odalarının düzenli ve verimli bir şekilde çalışması için gerekli düzenlemeleri yapılması gerekiyor.

Altyapı sistemi için kesintisiz güç kaynakları, iç dizayn, soğutma ve tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılanması gerekiyor, Ağ altyapı sistemi için mevcut sistem odaları ve alt yapılarının iyileştirilmesi, düzenlenmesi gerekli bakımların yapılması gerekiyor. Ağ altyapı sistemin eksiksiz ve doğru bir şekilde çalışması için tesisler içinde bulunan zayıf akım kablolarının projeye uygun olarak konumlanması gerekiyor.

Yorumlar

Yorum Yaz

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.