Görüntülü Diafon Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

Görüntülü Diafon Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

Görüntülü kapı telefonları olarak da bilinen görüntülü diafon sistemi, iş yerinize veya evinize gelen kişinin zile bastığında kim olduğunu anlamanızı sağlayan teknolojik bir güvenlik önlemidir. İlk olarak büyük şehirlerde çok katlı binaların inşa edilmesi ile birlikte güvenliği sağlamak amacıyla üretilen görüntülü diafon sistemleri, artık hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Görüntülü diafon sistemi, sesli diafona göre görüntü özelliğinden dolayı daha fazla tercih edilmektedir çünkü kapıdaki kişinin sesinden kim olduğunu anlamak pek mümkün değildir ancak kapıdaki kişiyi görerek kilidi açmak daha güvenlidir.

Görüntülü diafon sistemi özellikle ev, apartman, rezidans, iş yeri, iş merkezi gibi yaşam alanlarında güvenliği sağlamak için gereklidir. Bu gereklilik görüntülü diafon kullanımını günden güne yaygınlaştırmıştır. Bulunduğunuz yaşam alanına gelmek isteyen herhangi bir kişi zile bastığında otomatik olarak görüntülü diafon sistemi devreye girer. Bulunduğunuz yerdeki monitöre kişinin zile basmasıyla beraber görüntüsü iletilir. Görüntü iletimiyle beraber kapıdaki kişi ile sesli olarak iletişim kurmak da mümkündür. Sesli iletişime olanak sağlayan bu sistem aynı zamanda kapı otomatiğini açmaya da izin verir. Bunun yanı sıra görüntülü diafon sistemlerinin gelişmiş bazı özellikleri de bulunmaktadır. Bu özelliklerden biri apartman görevlisi, kapıcı veya güvenlik personeli ile görüntülü diafon sistemi aracılığıyla iletişim kurmanın sağlanmasıdır. Ayrıca bulunduğunuz bina içerisindeki farklı kamera açılarından görüntüleri de kendi monitörünüz üzerinden izleyebilirsiniz.

Zile basılmasıyla beraber devreye giren görüntülü diafon sistemi, herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde 30 saniye gibi belirli bir süre sonra kendiliğinden devre dışı kalmaktadır. Görüntülü diafon sistemi çalışma mantığı ise oldukça basittir. Diafon üzerindeki ilgili tuşa basarak konuşabilir ve konuştuktan sonra karşı tarafın sesini de rahatlıkla duyabilirsiniz. Görüntülü diafon sistemi üzerindeki kapı açma tuşuna basılarak ise bina kapısının kilidi açılabilir. Aynı zamanda apartman görevlisi, güvenlik personeli veya diğer dairelerle iletişime geçmek için de diğer ilgili tuşlar kullanılabilir. Görüntülü diafon sistemi kullanımı oldukça kolay olan teknolojik bir sistemdir ve yaşam alanlarında güvenliği sağlamak için görüntülü diafon sistemi tercih edilmektedir. 

Yorumlar

Yorum Yaz

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.