Su Kaçağı Tespiti İçin Termal Kamera Sistemleri

Su Kaçağı Tespiti İçin Termal Kamera Sistemleri

Evlerde ve iş yerlerinde oluşan şu kaçakları modern cihazlar sayesinde tespit edilebilir. Evinde su kaçağı olan herkes sorunu ortadan kaldırmak için ilk olarak kendilerine en yakın tesisatçıya başvururlar. Alacağınız hizmetlerde su kaçağının nedeninin anlaşılması için banyonun, mutfağın ya da zemindeki parkelerin kırılması gerekir.

Çünkü kaçak su veya su sızıntıları çıplak göz ile tespit edilemez. Termal kamera sistemleri tek özeliği sıcak cisimleri görünür yapmasıdır. Bu cisimler fayansın altında ve duvarın içinde olsa bile termal kameralar kolaylıkla bulabilirler.

Kalorifer tesisat kaçakları ve sıcak su kaçakları termal kamera sayesinde rahat bir şekilde tespit edilir. Termal kameralar sıcak cisimleri ultraviyole ışınları ile kırmızı renk tonlarında gösterir. Bu sayede sıcak olan cisimler kırmızı renkte görünürken, soğuk cisimler mor renkte görünürler.

Su Kaçağı Nedir?

Su borularında oluşan hasarlardan ya da pis su gider borularının bağlantı yerlerindeki contaların görevlerini yapmaması sonucunda su kaçağı sorunları ortaya çıkar. Su kaçağı sorunları sadece bizim değil alt komşularımızın da korkulu rüyası haline gelmiş bir problemdir.

Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

Yakın bir döneme kadar su kaçaklarını tespit etmek oldukça zor ve uğraştırıcı bir işlemdi. Söz konusu olan kaçak tespit edilene kadar iş yerlerinde ve evlerde kırılmadık yer bırakılmazdı. Yaşam alanlarımız inşaat alanlarına dönüşürdü. Banyolar, lavabolar ve tuvaletler günlerce kullanılmaz bir hale gelirdi.

Su kaçağı tespiti genelde alt komşular tarafından tespit edilir. Çünkü kaçak su betona sızarak aralıksız akıntı yapmaya başlar. Zamanla bu akıntılar yüzünden alt komşunuzun evinin tavanında dökülmeler ve nemlenmeler ortaya çıkar. Bunların sebebi zemin katlarda kullanılan izolasyonun yukarıdaki izolasyonlardan daha az olmasıdır.

Su Kaçağı Tespitinde Kullanılan Cihazlar Nelerdir?

Su kaçağı tespitinde birçok cihaz kullanılır. Kullanılan cihazlar ile kaçağın yeri kolaylıkla tespit edilir. Su kaçağı tespitinde kullanılan cihazların neredeyse hepsi son teknolojidir. Bu cihazlar ile su kaçağının oluştuğu yer hemen tespit ediliyor. Su kaçağı tespitinde kullanılan cihazlar şunlardır:

  • Nem ölçer
  • Termal kamera
  • Kameralı görüntüleme cihazı
  • Akustik dinleme cihazı
  • Boru bulma cihazı

Elektromanyetik amfi cihazı

Yorumlar

Yorum Yaz

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.