Termal Kamera Çeşitleri Nelerdir?

Termal Kamera Çeşitleri Nelerdir?

Günlük hayatımızda güvenlik konularında, sağlık sektöründe ve diğer kategorilerde termal kamera ve sistemleri pratik çözüm üretmektedir. Termal kamera çeşitleri kategorisinde değerlendirilen cihazların özellikleri farklı farklıdır.

Isıya duyarlı olan kameraların en önemli avantajı canlıları kolaylıkla tespit edebilmesidir. Ateş ölçer kamera sistemi sayesinde uzaktan ateşi yükselen kişi kolaylıkla fark edilmektedir. Bu cihaz birçok alanda kullanılmaktadır.

 

Ateş Ölçer Termal Kamera Sistemleri

Covid tehlikesine karşı maksimum koruma özelliğine sahip bu kameralar ısıya duyarlıdır. Bulaşıcı hastalığın belirtilerinden biri olan yüksek ateş termal kamera ile kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Geçişin yoğun olduğu yerlerde termal kameralar sayesinde ateşi yüksek vatandaşlar anında tespit edilebilir. Kolay taşınabilen ve kayıt edebilen bu kameralar güvenliğin önemli olduğu yerlerde oldukça etkilidir.

Termal kamera sistemleri sıcaklığa göre renk oluşturmaktadır. Termal kameralarda düşük sıcaklıklar sarı, yüksek sıcaklıklar kırmızı renktedir. Renk koyulaştıkça ısı artmaktadır. Yangın ve benzeri tehlikelerin fark edilmesinde termal kameralar büyük kolaylık sağlamaktadır.

 

Askeri Termal Kamera Sistemleri

Orduya özel tasarlanan ve yüksek teknoloji özelliğine sahip termal kameralar çok uzaktan ateş ölçebilmektedir. Askeri alanlar, ordu evleri, Ordu marketleri ve benzeri yerler termal kamera ile daha etkili bir şekilde korunabilir. Salgın tehlikesine karşı uzak mesafeden askeri termal kameralar pratik çözüm sunmaktadır.

 

Cep Tipi Termal Kamera Sistemleri

Cep telefon tipindeki termal kameraların en önemli özelliği kullanışlı olmasıdır. Geçişi kontrol eden kişiler cep telefonu tarzındaki termal kameraları daha pratik bir şekilde kullanabilir. Taşıması kolay ve kullanımı pratik olması ve kolay ateş ölçme özelliğine sahip olması bu cihazlara olan ilgiyi artırmaktadır.

 

Günlük İşler İçin Termal Kamera Sistemleri

Termal sistemin en önemli özelliği ışığın az olduğu yerlerde de termal özelliğini korumasıdır. Kalabalık ve geçişin yoğun olduğu yerlerde insanları kontrol etmek veya ateş ölçmek oldukça zordur. Ancak uzaktan vücut sıcaklığını sorunsuz bir şekilde ekrana yansıtan termal kameralar geçiş esnasında pratik kontrol imkanı sunmaktadır. Termal özelliklere sahip kameralar;

  • AVM,
  • Hastane,
  • Askeri alanlar,
  • Sitelerde termal kamera sistemleri pratik çözüm üretmektedir.

 

Profesyonel Termal Kamera Sistemleri

Pratik özelliklere sahip olan termal kameralar insan vücut sıcaklığına duyarlıdır. Kameralar takibin ve kontrol işleminin zor olduğu yerlerde termal çözümler sunmaktadır. Bu sistem profesyonel ekip tarafından kurulmalıdır.

Bu kategoride üretilen termal kameralar kalite bakımından farklı özelliklere sahiptir. Profesyonel termal kameraların en önemli özelliği kalitesidir. Mesafe ve ısı ölçüm özelliği bakımından bu kameralar farklı özelliklere sahiptir. Hassasiyet özelliği de farklılığı oluşturan konulardan biridir.

Profesyonel özelliklere sahip olan termal kameralarda mesafe daha uzundur ve sıcaklık artış tespiti daha hassastır. Askeri alanda ve benzeri önemli noktalarda sıcaklığa duyarlı özelliklere sahip termal kamera cihazları tercih edilmektedir.

Yorumlar

Yorum Yaz

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.